רילוקיישן לרומניה- בוקרשט

דיון מתוך פורום  ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל

06/10/2013 | 17:36 | מאת: גל

שלום רב, אני ובעלי עוברים עוד חודש לרומניה, במסגרת עבודתו של בעלי (המעסיק איננו ישראלי). מכיוון שאנחנו חושבים על הריון בעתיד הקרוב, אשמח להמלצות לגבי כיסוי הריוני, מגוון הבדיקות, וכן כיסוי שיכלול עלויות הלידה והאשפוז, בבי"ח פרטי. תודה, גל

שלום גל, אתחיל מהסוף - ברוב הביטוחים הרפואיים קיימת תקופת המתנה לכיסוי הוצאות של הריון ולידה, לרוב של 12 חודשים. חלקם של הביטוחים (כגון ביטוח בחברת "בופה" מאנגליה) הינם עם תקופות המתנה קצרות יותר, אולם גם הכיסוי מצומצם בהתאם. אגב, תקופת המתנה אינה תקופת אכשרה. במילים אחרות - מרגע בו מסתיימת תקופת ההמתנה, מתחיל הכיסוי, גם אם ההריון החל לפני תום תקופת ההמתנה. בקשר לשירותים רפואיים ברומניה - ישנן מספר מרפאות ברומניה שניתן לקבל בהן את מגוון הבדיקות הנדרשות להריון על פי הפרוטוקול הנהוג ברומניה. יחד עם זאת מומלץ להצטייד מראש עם רשימת בדיקות מומלצת על ידי משרד הבריאות או קופות החולים בארץ ולבצען ברומניה בהתאם או להגיע לישראל בין לבין. האם המעסיק של בעלך אינו מציע לכם ביטוח רפואי? אם כן, מומלץ לברר באיזו חברה ומה כוללת תכנית הכיסוי. בברכה ובהצלחה רן

08/10/2013 | 05:12 | מאת: גל

לא תהיה לי ברירה ואצטרך לחפש ביטוח מקומי ברומניה? יש המלצות לכיסוי פרטי וטוב? רק בעלי מקבל כיסוי רפואי, לכן עלינו לחפש עבורי משהו מתאים ושישמש אותי בהריון

מנהל פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל