ביטוח כללית פלטינום ללידה בחו"ל

דיון מתוך פורום  ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל

27/08/2013 | 15:51 | מאת: חנה

שלום רב, אני מבטוחת מספר שנים בכללית פלטניום וזכאית לחבילת לידה במסגרתה יוחזר לי עד 5000 ש"ח על הוצאות הריון ולידה. כנראה שנצא לרילוקיישן חודש לפני הלידה כך שאלד במקסיקו. כמובן שיהיה לי ביטוח מטעם העבודה, אך רציתי לשאול האם אני יכולה לתבוע את כללית לקבל החזרים עבור ההוצאות שיהיו לי במקסיקו (לדוגמא דולה)? בתקנון של פלטינום לא כתוב באופן מפורש שההוצאות צריכות להיות בארץ.. תודה

שלום חנה, מאחר ואינני נציג הכללית או החברה המבטחת בפלטינום, אינני יכול לענות תשובה חד משמעית ואני מציע להפנות את השאלה אליהם לקבל תשובה מסודרת. על אף שהתקנון מציין כי ניתן לקבל שירותים גם מספקים שאינם של הכללית, ללא ציון נוסף, מעבר לכך שזו שאלה של פרשנות, יש סעיפים אחרים שכדאי לשים לב אליהם ולהתייחס אליהם כגון בקשת אישור מראש - על פי התקנון על הכללית לאשר מראש כל בקשה להוצאה מתוכננת , כך שממילא יהיה עליך לפנות אליהם לאישור הדולה. בנוסף, יש סעיף הדן בכפל ביטוח ולכן יהיה עליך גם להצהיר בפניהם על הביטוח הנוסף שאת מקבלת והאם הוא מכסה את אותן הוצאות שבכוונתך לדרוש מהכללית. אגב, שימי לב שבתקופה לאחר הלידה יש רק שני שירותים רלוונטים לעניינך והם דולה או שימור דם טבורי. המלצתי היא להפנות את השאלה לנציגי הפלטינום ולקבל תשובה מנומקת במידה והתשובה היא שלילית. בהצלחה ברילוקישיין והריון קל רן

מנהל פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל