ביטוח לשהיות בחול

דיון מתוך פורום  ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל

26/05/2012 | 16:45 | מאת: שמואל

רן אני עובד בחול מזה מספר שנים ההסדר שלי הינו כל חודש שבוע בארץ ואז טיסה בחזרה למקום העבודה,בגללמצב משפחתי לא נעשה רילוקשיין מלא אלה עבודה וחזרה כל הזמן שאלותי : 1.האם בפוליסת הביטוח בארץ יש הבדל בין תייר,איש עסקים או עובד בחו"ל , אני לא בתחום האקסטרים ! 2.האם הביטוח הרפואי שאני עושה מידי חודש בארץ הינו מספק 3.מה הדגשים שכדאי לבדוק 4.מה המשמעות של חידוש ביטוח מידי חודש לעומת ביטוח לתקופה ארוכה בבלו שילד . 5.מה ההבדל עבורי . 5.מה ההבדלים כתוצאה מכך .

שמואל שלום רב, לצערי לא ציינת איפה בחו"ל אתה עובד שכן למקום השהות משמעות רבה ביחס לכיסוי הביטוחי המתאים. באופן עקרוני, המקרה שלך הוא מסוג המקרים הנופלים בתחום האפור שבין ביטוח נסיעות לחו"ל לבין ביטוח בריאות מקיף. מצד אחד רוב הזמן אתה בחו"ל וראוי שתוכל לקבל שירות רפואי כנדרש, מצד שני, אתה שב לארץ וככל הנראה אינך מאבד את זכויותיך הרפואיות בישראל. אשתדל לענות על שאלותיך כסדרן : 1. בפוליסות הביטוח בארץ אני מניח שאתה מתכוון לפוליסות נסיעות לחו"ל, והתשובה היא כן. יש הבדל בין תייר או איש עסקים בעיקר בתחום הכבודה ומהטען, פחות בתחום הרפואי. 2+3 : ביטוח מספק בהתאם לצרכים. הדגשים שחשוב לשים לב אליהם הם בעיקר בעניינים של מצב רפואי קודם (לא ציינת מה מצבך הרפואי באופן כללי), חריגים הקשורים בעיסוקים שונים בחו"ל ופינוי או הטסה לישראל (חשוב מאוד כמי שמרכז חייו ומשפחתו דווקא בארץ. 4. רק לשם הדיוק – מדבריך עולה כי אתה רוכש כל פעם מחדש ולא באמת מחדש. כרוכש מחדש אתה חשוף לכל ההגבלות הקיימות על רוכשים חדשים במיוחד בפן הרפואי ואף חשוף לדחיית בקשת הרכישה על ידי חברת הביטוח. בביטוחים ארוכי טווח, ברגע שהתקבלת, הקבלה אינה מוגבלת בזמן ברוב המקרים ולחברת הביטוח אין זכות הפסקת ביטוח עקב שינוי במצב הרפואי. כמובן שיש הבדלים רבים נוספים שקצרה היריעה מלפרט. אני מציע לך לרכז את הפרטים הבאים: מקום השהות, תחום העיסוק, זמן השהות בחו"ל, תקציב (בין אם אתה משלם או המעסיק) , מצבך הרפואי ויחד עם נתונים נוספים כגון גיל והיסטוריה רפואית. לאחר מכן ליצור קשר עם מוקדי השירות הרלוונטים ולאסוף את המידע "מיד ראשונה" . אשמח לסייע בהמשך בעניינים קונקרטיים. בהצלחה.

03/06/2012 | 18:26 | מאת: שמואל

לשאלותיך אשיב היות ובארץ ניסיתי למצוא תשובות ולא מצאתי אצל סוכנת נסיעות וסוכן הביטוח אני עובד ברחבי הודו כיום בחברה פרטית בתחום החקלאות שלוש שבועות כאן ושבוע בארץ בכל נסיעה מידי חודש הכל מתחדש ,כנוסע מתמיד אני זכאי למשקל רב ואיחור של חבילה אחת מתוך כמות לא מפצה (אותיות קטנות), אני בן 55 ואין לי היסטוריה רפואית או בעיות כל שהן. לשאלתי לא מצאתי הגבלות בפוליסות הקיימות של חברות הביטוח או הרפואיות שמאשרות רק לתיירים ולא לעובדים בחול במקרה שלי האם לדעתך קיימת הגבלה או שאני בתחום האפור כהגדרתך או של "טבח צבאי שעובד שבועיים כאן ושבועיים שם" כהגדרתי. תודה

מנהל פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל