ביטוח בריאות בגרמניה

דיון מתוך פורום  ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל

25/02/2013 | 09:20 | מאת: אילן וייס

אני סוכן ביטוח החי ועובד בגרמניה חוק ביטוח הבריאות הגרמני קובע שכל מי שחי בגרמניה (= נרשם בבית העיריה כתושב) חייב בביטוח בריאות גרמני מלא ו/או תואם לביטוח כזה. מי שחי ללא ביטוח רפואי בגרמניה עובר על חוק זה וצפוי לקנסות. לאחרונה הצלחתי להביא לכך שלמבוטח של דויד שילד, אשר התגורר בגרמניה, הכירו את תקופת הביטוח ב"דויד שילד" כמי שהיה מבוטח בביטוח שווה ערך לזה הגרמני והוא יכול היה לעבור לביטוח בריאות גרמני - ללא קנסות

27/02/2013 | 14:17 | מאת: המובטל בטיטו

איך הם יכולים לחייב אותי בחוק לשלם כמובטל 250 אירו בחודש?! מוזר... אבל לא מפתיע. ואני משלם...

27/02/2013 | 15:43 | מאת: אילן וייס

אם אתה משלם 250 יורו בחודש לביטוח הרפואי בגרמניה זה אומר שהלישכה הסוציאלית בדקה את ס"הכ ההכנסות שלך ומצאה שאחרי שאתה משלם 250 יורו בחודש לביטוח הרפואי עדיין נשאר לך מספיק עודף למחייה. במקרים קיצוניים משלמת הלישכה הסוציאלית עבורך את דמי הביטוח הרפואי, אם אין לך הכנסה מספקת אינך יכול לבוא להציג רק את הצד של ההוצאות ולהתלונן על כמה הן מרובות. פתח את הספרים וספר לקוראים איזו הכנסה עומדת מול ההוצאה לביטוח הבריאות

מנהל פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל