ביטוח בריאות בסקוטלנד

דיון מתוך פורום  ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל

21/02/2013 | 23:35 | מאת: יוסי

האם קיים ביטוח משלים בסקוטלנד בריטניה והכוונה מעבר לשרותי הרפואה הציבורית הכללית שאנו כבר מקבלים. באם כן, מה הוא כולל.

שלום יוסי, למיטב ידיעתי באנגליה קיים ביטוח פרטי (ביטוח משלים ליתר דיוק) שניתן בד"כ במסגרת מעסיקים אבל ניתן לרכישה גם באופן פרטי. עיקר הביטוח הוא בעצם היכולת לפנות לרופאים פרטיים ולבתי חולים פרטיים שלא דרך NHS אולם מהיכרותי אלייה וקוץ בה - הפנייה לרופא מומחה פרטי אינה דורשת הפנייה מרופא כללי אולם מחייבת אבחון ראשוני דרך GP שבד"כ ניתן באמצעות ה NHS, כך שהביטוח הפרטי אינו מנותק לחלוטין מה NHS. לרוב מדובר על אותם שירותים והיתרון הגדול הוא בקיצור זמני המתנה או בבחירת הרופאים או בתי החולים. ביחס למה הוא כולל, ישנן רמות רבות של כיסויים ועל כן בעניין זה הייתי מציע לפנות לסוכן מקומי (נקרא broker) על מנת לקבל הצעה מתאימה לפי צרכיכם. בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל