הודעת פתיחה

דיון מתוך פורום  ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל

27/03/2012 | 08:26 | מאת: צוות האתר
גולשים יקרים, אנו שמחים לבשר לכם על פתיחתו של פורום חדש - פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל. גלישה פורייה צוות האתר
30/03/2012 | 11:56 | מאת: רבקה לאה

עשיתי לבת הנמצאת בארהב כמעט שנה ביטוח רפואי דרך קופת החולים. מה לא טוב בזה? לכמה זמן עוד ניתן למשוך ביטוח דרך קופת החולים [כלל]? האם, במקרה שהיא אזרחית ארהב [בנוסף לישראלית] כדאי, גם כלכלית, לעשות ביטוח מקומי? מה היתרונות והחסרונות? תודה על תשובתך.

שלום רב, תודה על הברכות. הביטוח הרפואי שעשית לביתך בקופת החולים אינו ביטוח רפואי כי אם ביטוח נסיעות לחו"ל. ככזה, הכיסויים הרפואיים בביטוחים מעין אלו הם נורא מצומצמים וניתנים בעיקר במצבי חירום רפואיים ולא כוללים כיסויים רפואיים למצבי שגרה כגון מעקב רפואי או בדיקות תקופתיות. ביטוח זה מוגבל בזמן ולרוב לא יוארך מעבר לשנה. יתירה מכך, אם חס וחלילה יתרחש אירוע רפואי, עלולה חברת הביטוח שלא להאריך את הביטוח לתקופות נוספות. לשוהים בחו"ל תקופות ארוכות מומלץ לרכוש ביטוח רפואי מקיף, הכולל כיסויים רפואיים נרחבים גם למצבי שגרה וגם למצבים רפואיים מורכבים יותר. בארה"ב קיים מגוון רב של ביטוחים רפואיים במתכונות רבות והיקף כיסויים משתנה מביטוח לביטוח וממדינה למדינה. לרוב הביטוחים המקומיים גם מוגבלים למדינה מסויימת בארה"ב ואולם ישנן מספר תוכניות ביטוח שהן Nation wide, כלומר, תקפות בכל מדינות ארה"ב. ועדיין, ביטוחים אלו תקפים רק בארה"ב. בנוסף, יש את תכנית הביטוח הרפואי של דיוידשילד וזו תכנית ייעודית לישראלים השוהים בארה"ב, אשר מכסה בכל מדינות ארה"ב ובכל העולם (גם בישראל). מבחינה כלכלית אין ספק שביטוח רפואי עולה יותר מביטוח נסיעות אולם, במיוחד בארה"ב, השיקול הכלכלי הוא לא עלות הביטוח (הפרמיה) אלא הסיכון הכלכלי שלוקח על עצמו המבוטח שמחזיק בביטוח שאינו מתאים לשהיות ארוכות בחו"ל, וחשיפה להוצאות רפואיות גבוהות מאוד. על מנת לקבל פרטים מלאים אודות האפשרויות העומדות בפניך, בהתאם לנתונים האינדיבידואליים של ביתך, תוכלי ליצור קשר עם מוקד דיוידשילד. במידה ונדרשות הבהרות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך. בברכה, רן.

10/09/2012 | 18:10 | מאת: מאיה

אני מתכננת רילוקיישן בעוד שלושה חודשים לטובת עסק שאנחנו פותחים בארה"ב וגיליתי השבוע שאני בחודש הראשון להריון... האם יש ביטוח רפואי שיוכל לכסות אותי בארה"ב לתקופת ההריון והלידה? אני יודעת שבדרך כלל צריכה להיות תקופת המתנה אבל מה עושים במקרה שלי?

שלום מאיה, ראשית - בשעה טובה. אני מאחל לך הריון קל ובריאות. לעניין - שאלות דומות הועלו לא מעט בפורום זה. אכן הביטוחים הקיימים כיום כוללים תקופות המתנה או תקופות אכשרה להריון ולידה בדרך כלל בשנת הביטוח הראשונה. אם את אזרחית ארה"ב, יכול להיות שתוכלי למצוא פיתרון ב medicaid. אם לא, האפשרות הבאה היא להצטרף לביטוח קבוצתי ללא חיתום או תקופות המתנה. במידה ושתי אפשרויות אלו אינן רלוונטיות עבורך, יהיה עליך לכלכל את צעדיך בהתאם. עיקרון הביטוח הנועד לתת מענה לאירועים שאינם צפויים או ידועים מראש לא חל במקרה זה שכן הכל צפוי וידוע. בהצלחה רן

03/03/2013 | 19:05 | מאת: מעיין

היי מאיה, אני יודעת שעברו עמה חודשים טובים אבל אני נמצאת כרגע במצב שאת היית לפני כמה חודשים רק שאני כבר נמצאת בארה"ב, יש לי ביטוח רפואי אבל תקופת ההמתנה נגמרת רק באוגוסטץ אשמח לדעת מה עשית. מעיין

מנהל פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל