ביטוח רפואי המכסה הריון ולידה בארה"ב

דיון מתוך פורום  ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל

05/05/2012 | 22:07 | מאת: מיכל

שלום, אישי, אני וביתנו הקטנה נוסעים לניו יורק לעשרה חודשים. אני כרגע לא בהריון, אבל אולי בחודשים הקרובים נתכנן משהו. רציתי לדעת האם הביטוח יוכל לכסות בדיקות הריון בארה"ב ואף לידה. הבנתי שיש תקופות המתנה- האם יש ביטוחים שלא מצריכים המתנה?. אודה לכל מידע בנושא. תודה מיכל

מיכל שלום רב, תודה רבה על פנייתך. לא ציינת אם את מחזיקה גם אזרחות אמריקאית ואניח בתשובתי שלא. הכיסוי להריון ולידה הינו בדרך כלל נלווה לביטוחי בריאות שכן הריון אינו מחלה. לפיכך, כפי שציינת, רוב ביטוחי הבריאות כוללים תקופות המתנה להריון ולידה, בד"כ של 12 חודשים. משמעות הדבר היא שבמהלך אותה תקופה, חברת הביטוח לא תכיר בהוצאות הקשורות בהריון או לידה. מאחר וציינת שאתם נוסעים ל 10 חודשים, לעיתים מוצע פיתרון של ביטוח נסיעות לחו"ל וכאן ניתן להוסיף הרחבה להריון אולם חשוב לשים לב שהרחבה כזו כוללת בד"כ רק כיסוי למצב חירום ואינה כוללת בדיקות שבשגרה. כמו כן הכיסוי הוא לרוב עד שבוע 32. במאמר מוסגר אציין כי בארה"ב, וניו יורק בפרט, עלויות של הריון ולידה הינן גבוהות מאוד ומומלץ לקחת זאת בחשבון. אשמח לסייע בשאלות או הבהרות נוספות. בברכת נסיעה טובה, רן.

מנהל פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל