ביטוח רפואי בחו"ל

דיון מתוך פורום  ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל

31/10/2012 | 10:50 | מאת: אברהם

שלום רב אני ואישתי קבלנו הצעה לרילוקיישן בארה"ב עם אשרות עבודה מסודרות וביטוח רפואי למשפחתנו. הייתי מעוניין לדעת האם ביטוח רפואי שנרכש בארץ או ביטוח שנרכש בארה"ב מכסה אירוע רפואי שמטפל כאן בארץ . בני עובר כל 3 חודשים הליך רפואי . צינטור במלפורמציה שמתבצע בבית חולים בארץ ומכוסה ע"י קופות החולים ונמצא בסל הבריאות . הרופאים שהמציאו את הטיפול וחקרו אותו הם מארה"ב והיום הוא מתבצע ע"י רופא מומחה בארץ שהתמחה בארה"ב ומיישם אותו כאן בהצלחה מרובה! האם ביטוח רפאי לשהייה ארוכה בארה"ב יכסה את הטיפול שם או אפילו המשך תשלום לקופת חולים בארץ יכסה טיפול כל חצי שנה כאן בארץ?

שלום רב אברהם , לרוב ביטוחים שנרכשים בארץ אינם מכסים מצב רפואי שקדם לתחילת הביטוח. ביטוח שנרכש בארה"ב מכסה אירועים רפואיים במדינות אחרות רק במקרי חירום וזה לא המקרה המוצג בשאלתך. לפיכך עליך לבחון שני מצבים שיענו על שאלתך: 1. האם הביטוח הרפואי המוצע לכם בארה"ב הינו ביטוח קבוצתי או ללא הגבלה של מצב רפואי קודם ואז תוכלו לקבל את השירות הרפואי הנדרש בארה"ב (זאת עליך לבדוק עם מי שאחראי על הביטוחים אצלכם בארגון). 2. עליך לבדוק עם הביטוח הלאומי בארץ האם העובדה שהנכם שוהים בחו"ל תגרע מזכותו של בינך לקבל שירותים רפואיים בישראל אחת לתקופה. מבחני הביטוח הלאומי אינם אחידים וקבועים ולכן קשה להעריך את המצב בהקשר הזה. חשוב שתדע שתשלום ביטוח בריאות בישראל אינו מבטיח זכאות לקבלת שירותים שכן עניין זה נקבע על ידי הביטוח הלאומי ולא על ידי קופות החולים. בהצלחה ורפואה שלמה, רן

מנהל פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל