ביטוח בריאות ברילוקשיין

דיון מתוך פורום  ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל

17/10/2012 | 13:46 | מאת: מיקי

אני מתכנן רילוקשיין לאיי קיימן. ברצוני לדעת מה עלי לעשות מבחינה רפואית. ביטוח רפואי מישראל? האם זה מכסה אותי מבחינה שאם אני לא מרגיש טוב אנ יכול לפנות שם ללא עלות נוספת לרופא/בית חולים? האם המעביד צריך להפריש לי לביטוח בריאות?

שלום מיקי , במקרה של איי קיימן, באופן כללי מומלץ לרכוש ביטוח רפואי מישראל הכפוף לחוקי מדינת ישראל ולמפקח על הביטוח בארץ, מה שאומר שמדובר במוצר מפוקח ומוסדר. במקרה של ביטוח דיוידשילד אני יכול לציין שהביטוח הרפואי נותן מענה גם למקרים אקוטיים (כפי שציינת הרגשת חולי ופנייה לקבלת שירות רפואי) וגם לבדיקות שגרה תקופתיות. הביטוח כולל ביקורי רופא, תרופות מרשם, ניתוחים ובדיקות הדמייה ומעבדה. כמו כן קיים גם כיסוי בישראל בעת ביקורי מולדת. מאחר ותשהה באזור הקריביים, יש לרכוש ביטוח הכולל כיסוי גם לארה"ב. כמו בכל ביטוח, גם כאן חלות השתתפויות עצמיות בהתאם לסוג השירות ובנוסף הליך קבלה לביטוח נדרש בהתאם למצבך הרפואי ערב רכישת הביטוח. ביחס למעסיק - אם השכר שלך משולם בישראל, מן הסתם המעסיק חייב בהפרשות המקובלות בארץ כגון ביטוח לאומי ובריאות אולם אין לכך שום קשר לביטוח רפואי פרטי. ההפרשה המקובלת היא עבור השירותים שאנו מקבלים בישראל בקופות החולים השונות. תוכל לסכם עם מעסיקך השתתפות בהוצאות פרמיית הביטוח הפרטי במלואן או חלקן אבל אלו כבר עניינים פנימיים ביניכם בהתאם ליחסי העבודה הקיימים. בהצלחה רן

מנהל פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל