רילוקיישן לארה"ב - כיסוי בדיקות ומעקב הריון

דיון מתוך פורום  ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל

02/09/2012 | 23:27 | מאת: אורי

שלום רב לבעלי הוצע רילוקיישן מהעבודה לארה"ב. אני בעלת אזרחות אמריקאית ובעלי זכאי לגרין קארד (לא עובר עם אשרת עבודה אלא עם אשרת הגירה). אנחנו מתכננים להרחיב את המשפחה בקרוב ולא מעוניינים להמתין 12 חודשים עד לתום תקופת ההכשרה של הביטוח. מה החלופות במצב זה על מנת לקבל כיסוי ביטוחי למעקב ובדיקות הריון בשנה הקרובה? בנוסף - האם היותי בעלת אזרחות אמריקאית מקנה לי חלופות נוספות שביכולתי לנצל לשם קבלת כיסוי רפואי? תודה מראש, אורי

שלום אורי, רוב הביטוחים אכן כוללים תקופת המתנה או תקופת אכשרה של 12 חודשים. אגב, ההבדל הוא עצום - בביטוח עם תקופת המתנה, ברגע שמסתיימת תקופת ההמתנה, הביטוח יתחיל לכסות הוצאות גם אם ההריון החל לפני תום תקופת ההמתנה. בתקופת אכשרה - אם ההירון החל במהלך אותה תקופה, לא יהיה כיסוי גם לאחר תום תקופת האכשרה. חלופה נוספת שיכולה להיות רלוונטית היא medicaid . בהיותך אזרחית אמריקאית, ישנן תוכניות הנותנות מענה לבעלי הכנסה נמוכה וחסרי ביטוח או בעלי ביטוח מוגבל. החוק אמנם פדרלי אבל משתנה קצת בין המדינות השונות. תוכלי לקבל פרטים נוספים באתרים השונים של medicaid בהתאם למדינה בה תשהו. חלופה אחרת היא ביטוח קבוצתי - אם יש לך אפשרות להצטרף לביטוח קבוצתי בארה"ב, לרוב תקופות ההמתנה בביטוחים אלו מבוטלות או קצרות משמעותית מ 12 חודשים. ואם בסופו של דבר אף אחת מהחלופות לא רלוונטית, עדיף תקופת המתנה מתקופת אכשרה. בהצלחה, רן

מנהל פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל