טיפול רפואי ברילוקיישן

דיון מתוך פורום  ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל

29/11/2022 | 08:40 | מאת: שמבדוי

שלום. אני מזהיר שהשאלה שלי עלולה להיות מורכבת. אני נמצא כרגע בתהליך של הוצאת דרכון פורטוגלי ומתכנן לעשות רילוקיישן, לא החלטתי עדיין אם לפורטוגל או למדינה אחרת באיחוד. מבחינה רפואית, אני לוקח פרדניזון באופן יומיומי בשל רמות נמוכות של קורטיזול וACTH. בנוסף לכך, אני נאלץ לעבור כל כמה חודשים הזרקת בוטוקס לשרירי רצפת האגן בשל בעיות בהתרוקנות. יש לציין שלפחות בארץ ההזרקה הזו נעשית בטשטוש ומחייבת מלווה, ושאני רווק ללא קרובי משפחה או חברים החיים ביבשת. כמו כן, את הבוטוקס אני קונה בעצמי. האם אוכל להמשיך את הטיפול התרופתי ואת ההזרקות במדינה זרה? האם אצטרך לחזור לארץ בשביל ההזרקות או לשלם עליהן באופן פרטי? אם כן, כמה זה אמור לעלות? אשמח לתשובות. תודה מראש.

שלום רב, השאלה אכן מורכבת ולצערי גם לא מופנית בפורום הנכון . אינני יודע לענות על השאלות הרפואיות בהודעתך והאם ניתן לקבל את הטיפול במדינות זרות ובמתכונת הנהוגה בישראל. לעיתים יש פרוטוקולים שונים של טיפול במדינות שונות. בעניין זה אני מציע שלאחר שתחליט לאיזו מדינה תעבור, מומלץ לברר האם ניתן לקבל את הטיפול באותה מדינה באמצעות הרופא המטפל ומה פרוטוקול הטיפול הנהוג באותה מדינה. עלויות - מאוד משתנה בין המדינות השונות ואת זה תוכל לברר ברגע שתדע היכן תוכל לקבל את הטיפול . מבחינה ביטוחית , וזה מהות הפורום הזה, יהיה עליך לעבור הליך של חיתום רפואי הבוחן את גילך ומצבך הרפואי ובהתאם להוראות החיתום בכל חברה, תתקבל החלטה באם ניתן לקבלך לביטוח רפואי ואם כן - באילו תנאים. מתנצל שלא עניתי על שאלותיך . בהצלחה, רן

מנהל פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל