ביטוח רפואי פרטי ברילוקיישן

דיון מתוך פורום  ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל

04/11/2019 | 21:16 | מאת: יעל

שלום רב, לבעלי ולי יש ביטוח רפואי פרטי בארץ ואנחנו עושים רילוקיישן. מידה ואנחנו ממשיכים לשלם את הביטוח האם אנחנו זכאים לקבל שירותיים רפואיים בארץ? רשום בפוליסה כי החברה המבטחת מתחייבת כי הכיסוי הביטוחי יהיה בתוקף מלא בהתאם להסכם זה בכל מקום בעולם ובישראל (למעט למבוטח אשר שוהה בחו"ל, באופן רצוף, לתקופה העולה על 183 ימים בשנה או שהוא גר באופן קבוע בחו"ל). כלומר, במידה ואני לא באה לבקר כל חצי שנה בארץ - אני לא אהיה זכאית לביטוח שלי? תודה רבה רבה מראש על העזרה.

שלום יעל , על פניו התשובה לשאלתך היא כן. אם את עונה להגדרת החריג, הכיסוי לא בתוקף. יחד עם זאת השאלה קצת יותר מורכבת . מבלי שתשובתי תשמש כייעוץ משפטי בעניין - לחריג יש שני חלקים: 1. שהייה בחו"ל מעל 183 ימים ברצף 2. גר באופן קבוע בחו"ל. אלו לא תנאים מצטברים . זה או זה או זה. החלק הראשון נורא ברור כפי שציינת. הפסקת רצף השהייה בחו"ל מאיינת את החלק הזה של החריג. החלק השני נתון לפרשנות - מה המשמעות לגור באופן קבוע בחו"ל? מה המבחנים הנדרשים על מנת לקבוע שמקום מגוריו הקבוע של אדם הם בחו"ל? יש לו בית? עבודה? ואם מדובר בשליחות ממקום העבודה בארץ? זה סוג של מבחן תושבות. אולם לחברת הביטוח די בהוכחת החלק הראשון על מנת לשלול כיסוי. יש לכך שתי אופציות לפיתרון (מבלי להיכנס עכשיו לעובי הקורה כיצד ניתן "לתקוף" את הסעיף הזה) 1. להמשיך לשלם את הביטוח הפרטי על מנת לשמור על רצף הזכויות בעת החזרה לארץ לאחר סיום הרילוקישיין (ככל שיש תכנית כזו) ובמקביל לרכוש ביטוח רפואי לרילוקישיין שייתן מענה גם בישראל וגם מחוץ לישראל 2. לרכוש רק ביטוח רפואי לרילוקישיין במקום הביטוח הזה. אם מדובר ברילוקישיין מוגבל בזמן , אופציה 1 עדיפה. חובת גילוי : הח"מ מועסק על ידי חברת דיוידשילד שעוסקת בביטוחי רילוקישיין. בהצלחה . רן

מנהל פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל