ביטוח רפואי באירופה לבעל אזרחות אירופאית

דיון מתוך פורום  ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל

06/07/2017 | 11:32 | מאת: דנה נועם

שלום, אני בעלת אזרחות גרמנית וישראלית וחיה בישראל. אני מתכננת לנסוע לאירופה לתקופה ממושכת כאופר (לא בגרמניה). מאחר ואני לא רשומה בגרמניה ואיני מבוטחת בביטוח בריאות גרמני, על איזו אופציה אתה ממליץ, שתכסה אותי באירופה? (מדינת היעד עדיין לא ידועה). תודה.

שלום דנה, בחירת הביטוח המתאים צריכה לקחת בחשבון שיקולים רבים. בין השיקולים המרכזיים יש לקחת בחשבון כמובן היקף הכיסוי הנדרש (האם כיסוי מקיף הכולל גם שירותי חירום וגם שגרה או רק חירום לדוגמא) , האם את עלולה לאבד את הזכויות הרפואיות בישראל כשוהה מחוץ לישראל במשך תקופה ממושכת ? האם חשוב לך כיסוי במדינה ספציפית או בכל אירופה או בכל העולם ? האם יש כיסויים שחשוב לך שיהיו ? חשוב לך שיהיה בשפה מסויימת? אינני נוהג להמליץ על ביטוחים בפורום, אלא רק לפרט את האפשרויות הקיימות. החברה הישראלית שמתמחה בביטוחי רילוקישיין היא דיוידשילד (גילוי נאות - הכותב מועסק על ידי דיוישילד - ראי פירוט בעניין זה ליד תמונתי בפורום). חברות בינלאומיות אחרות המוכרות ביטוחי רילוקישיין הן AXA International , Bupa, Cigna int. וחיפוש בגוגל תחת המילים relocation health insurance יעלה עוד כמה תוצאות. המלצתי היא להכין מראש את הפרמטרים החשובים לך ולבצע השוואה מושכלת ביחס לאותם פרמטרים. בהצלחה רן

מנהל פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל