ועדה חוזרת
דיון מתוך פורום רפואה ומשפט
רשמת של ביה"ד לעבודה החזירה את תיקי לוועדה לערערים לתאונות עבודה תוך הפניה לוועדה לבדוק עניין מסויים שאלותי:1 אבל היו לי טענות נוספות כלפי הוועדה האם אוכל להעלותם שוב במידה והערער שוב על החלטתם 2 מדוע מפנים אותי לוועדה באותו הרכב כשברור שהם לא יאמרו על עצמם טעינו 3האם אוכל לקחת רופא או עו"ד שייצג אותי בוועדה 4 האם רופא עצבים ומחלות נפש (כך הוא מוגדר)הוא נירוכירורג תודה א.ז
תיקון לשאלה 4 האםרופא עצבים ומחלות נפש הוא נירולוג?
נוירולוג הוא רופא עצבים למרות שמרבית הרופאים לא משתמשים במונח "רופא עצבים". במחלות נפש בדרך כלל המומחיות היא פסיכיאטריה אבל יש גם מחלות נפש על רקע אורגני עצבי שנוירולוג יכול לחוות עליהן דעתו. ואדם יכול להיות מומחה גם בפסיכיאטריה וגם בנוירולוגיה. אם אתה רוצה להיות בטוח במומחיות של הרופא עליך לפנות למשרד הבריאות לאגף רישוי מקצועות רפואיים.
אשמח אם תוכלי לתת לי תשובה על שאר השאלות
א.ז. שלום אנסה להשיב לשאלותיך. 1. אם יש לך טענות שברפואה תוכל להעלות אותן בפני הועדה. 2. מי שקובע את הרכב הועדה הוא הבטוח הלאומי, אכן יש פגם בדבר אך גם כאשר בית משפט בערעור מוצא להחזיר את התיק לדיון בערכאה נמוכה יותר התיק חוזר לבית המשפט עליו הוגש הערעור. יתכן שהועדה תימנע מלחזור על טעות שעשתה מן הטעם הפשוט כי היא לא תרצה שהחלטתה תבוקר שוב. 3. כן עדיף עו"ד. 4. לא, רופא עצבים הנו נוירולוג ואילו רופא למחלות נפש הנו פסיכיאטר. נוירוכירורג הנו נוירולוג אשר מבצע ניתוחים מסובכים במרכזי עצבים כגון ראש עמוד שידרה וכו'.