התיישנות לקטינים

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

09/05/2003 | 18:33 | מאת: יוספה

שלום בזמנו נאמר כאן ש "זמן ההתיישנות" הוא 7 שנים אך קטין רשאי לתבוע עד גיל 25 (18+7) האם כלל זה גורף לכל התביעות שקטין יכול לתבוע האם קטין יכול למשל להתנגד לצו קיום צוואה למרות שחלפו 7 שנים בגלל היותו קטין את מתן הצו ? תודה

10/05/2003 | 14:23 | מאת: טליה

התיישנות היא מגבלה דיונית על הגשת תביעות לבית משפט. אם התקיים הליך בבית משפט, וניתן צו קיום צוואה, ולא הוגש עליו ערעור במועד שקבוע לערעורים - הוא הופך להיות למעשה פסק דין חלוט, ועל כך לא ניתן לדעתי להגיש תביעה יותר, בשום מקרה. אבל - אם הקטין סבור שמישהו מעל בתפקידו כלפיו או גרם לו נזק בנושא ייצוגו בהליך אישור הצוואה או בחלוקת העזבון לפי הצוואה - בהחלט ניתן על כך להגיש תביעה לפי כללי ההתיישנות שציינת בהודעתך.

10/05/2003 | 18:14 | מאת: יוסף לטליה

האם בדקת את תקנה 72 לחוק הירושה 1965??

10/05/2003 | 19:07 | מאת: ד"ר כרמית טל, עו"ד

יוספה, סליחה שאני מתערבת אבל זהו פורום רפואה ומשפט: הכותבים כאן עוסקים בתחומים הנוגעים לנזקי גוף. יכול באמת להיות שהסעיף שהצגת בחוק הירושה עשוי לעזור לך ויכול להיות שלא: כדי לענות לך על השאלה עדיף שתפני למישהוא שנושא זה הוא "לחם יומו" ועוסק בנושאים הללו מידי יום. לכן, נראה לי שעדיף להפנות את שאלתך לפורום העוסק בדיני משפחה וירושה.

מנהל פורום רפואה ומשפט