תנאי תשלום מפלים בעת קביעת תור

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

27/10/2002 | 15:28 | מאת: go_blin

אני חבר קופת חולים כללית ומשתמש תדיר בשירותי רפואה משלימה. רציתי להפנות את תשומת לבכם לתופעה, העומדת בניגוד לרוח טיפול רפואי באשר הוא. בעת הזמנת תור, נאמר לי, יש לשלם. ובטלפון התשלום הוא באמצעות כרטיס אשראי בלבד. כאן מופלה חבר קופה,זה שאין בבעלותו כרטים אשראי, לרעה. אפילו שניתן לשלם באשנב במזומן, לא איפשרה הטלפנית אף לרשום את התור ללא מספר כרטיס אשראי. יוצא מן הדבר, שאפילו נזקק חבר קופה לטיפול דחוף בשל, נאמר, קושי ללכת עקב התקף לומבגו, יצטרך אותו חבר ביש מזל לשרך דרכו אל דלפק הקבלה , ולו אך כדי לקבוע את תור. וכדי להתקבל אצל המטפל ייצטרך לבוא שוב. הרי זו שערורייה ממש. וגובל בעינוי של הפרט. כל הרעיון הוא טיפול נאות ומתן שירות לציבור, שגם כך הינו ציבור הסובל מבעיות רפואיות . שימו לב- אין למנוע מאדם טיפול רפואי לעולם. לא ייתכן כמצב הזה במדינה מתוקנת, בו ייאלץ אדם שזקוק לטיפול משום שאינו מסוגל להלך, לקום על רגליו, כדי לקבוע תור. אבסורד. מה גם, שהמדובר בחבר נאמן בקופת חולים ,שיכול גם יכול לשלם בעד הטיפול , שמשלם מיסי קופה כדין. בפנייה לטלפנית קיבלתי את ההסבר הבא: הסדר זה נועד כדי להגן על הרופאים המטפלים, שפרנסתם אמונה על הגעת המטופלים, ועל התורות הנקבעים על בסיס מקום פנוי בתוך יום עבודה. אם כן, הרופא והקופה מחייבים את החבר לשלם כדי לשריין לעצמו תור. טוב ויפה- אך מה בצע בתשלום בעת הקביעה? ואם אין כרטים אשראי- האם תמנעו טיפול מאזרח חולה ?? כיום אני צעיר יחסית ובריא, פחות או יותר. ומה כשאזדקן, או, לא עלינו, אחלה ? תופעה כמו זו שתוארה לעיל גורמת לאדם לחשוב פעמיים היכן להפקיד את בריאותו ואת בריאות משפחתו.

27/10/2002 | 18:02 | מאת: תמר

מאחר וקבעתי כבר עשרות תורים לרופאים מומחים ומעולם לא נתקלתי בתופעה זו - אתה מוכן לדייק - האם מדובר ברופאים מומחים או רק בשירותי רפואה משלימה כלומר אלטרנטיבית? כלומר שירותים שהקופה עושה לך טובה שהיא נותנת בכלל? אם מדובר ברפואה משלימה אתה יכול להזמין תור וללכת למישהו פרטי, ובטוחני ששם יש מספיק כאלה שלא גובים כסף מראש ומוכנים לקבל מזומנים וגם צ'קים (מכירה לפחות חלק מהם באופן אישי).

27/10/2002 | 18:18 | מאת: go_blin

כן כן שירותים שהקופה עושה טובה בכלל וכו'... מדובר ב"מרכז לרפואה משלימה" של קופ"ח כללית בארלוזורוב ת"א. אני סה"כ מרוצה מהטיפולים( כירופרקטיקה ליתר דיוק) לא מדובר בפרטי- פרה אקסלנס אלא במקום, המרכז ומסבסד טיפולים שונים תחת קורת הגג של קופ"ח כללית. אז מה, זה הפיתרון ? לעזוב את המרכז הזה, ולא לתת את כספי למוסד כזה? איפה יש עוד טיפולים כירופרקטיים מסובסדים כל כך? מייאש. הרי מדובר בטיפול קצר , ואין חשק לשלם 300 ₪ כשאפשר 60 אנא אני זקוק להכוונה. בתודה מראש- go_blin

מנהל פורום רפואה ומשפט