פיטורין תוך כדי טיפולי פריון
דיון מתוך פורום רפואה ומשפט
אני בטיפולי פריון אני מורה במערכת החינוך והממונה עלי קיבלה ממני הודעה על טיפולי הפריון בשיחה עמה הבהירה לי שאין לי עבודה בשנה הבאה.התואנות שציינה היו מגוחכות אבל-היא הממנונה ולא אני. יש לי קביעות כלפי המערכת כך שלמעשה אין זה בדיוק פיטורין אלא המשמעות של זה שאני נזרקת חזרה למאגר מורים ולכאורה המשרד חיב לספק לי עבודה(בפועל כמעט תמיד הוא לא מוצא) הובהר לי גם כי אסור לי להעדר עד סוף השנה משום פעילות בבית הספר באיום מוסווה"אם את רוצה מכתב המלצה סביר"(מה זה סביר?סופרלטיבים הרי לא יישפכו שם...)ו"אם את רוצה עתיד במערכת החינוך" זה מריח לי מסחטנות. אין ספק כי אני אעדר(מעקב זקיקים זריקות ציסטות ומה לא) אין ספק כי תהיה עוד אסקלציה בגלל ההעדרויות הללו אין לי ספק כי האנשים במערכת יודעים(כולל השרת)דבר לא אתי אבל זה המצב. אני רוצה לעזוב לאלתר. אני מאוד פגועה מכל העסק ומאוד מתוחה-דבר העלול לפגום בהצלחת טיפולי הפריון. מה ניתן לעשות מבחינה חוקית? האם יש זכות לשלול מני מקום עבודה בתקופה כה רגישה של חיי? האם ניתן להכריח אותי לבוא לכל הפעילויות no matter what?
ובכן, הכנסת הנוכחית העבירה חוק בדיוק לפני שנה, שקובע כי : ""(ה) לא יפטר מעביד עובדת העוברת טיפולי הפריה חוץ גופית או עובד או עובדת העוברים טיפולי פוריות, לקראת ילדם הראשון או השני, בימי העדרם מעבודה לפי סעיף 7(ג)(4) או (ג1), לפי הענין, או במשך תקופה של 150 ימים לאחר תום ימי ההיעדרות כאמור, אלא בהיתר מאת שר העבודה והרווחה, ולא יתיר השר פיטורים כאמור אם הפיטורים הם, לדעתו, בקשר עם היעדרות כאמור; הוראת סעיף קטן זה לא תחול על מעביד, לגבי עובד או עובדת כאמור, שחלפו שנתיים מהיום הראשון להיעדרותם מעבודה אצלו או באותו מקום עבודה, לפי הסעיף האמור." ואם לא הקפיאו את החוק הזה יחד עם עוד חוקים בחוק ההסדרים האחרון - אז הוא בתוקף. מצד שני, בעצם מה שאת רוצה זה שיניחו לך לנפשך ויתנו לך מכתבי המלצות, כי כמו שאני רואה את זה לא באמת מפטרים אותך. זו כבר בעיה יותר מורכבת, ואין לה פתרון של ממש בחוק.
מעבר למצב הבעייתי כאן שהוצג ושטליה כבר דנה בו- יכול להיות שבקשר לטיפולים עצמם את יכולה לפנות למשרד חינוך לבקש ועדה רפואית במשרד הבריאות. במסגרת זאת תאושר לך נכות מסויימת זמנית - כדי לאפשר לך ירידה במספר שעות העבודה. גם זה אינני משוכנע שניתן אבל שווה לבדוק את זה. ולטליה - האם חובת תום הלב נכנסת כאן בשרשרת השיקולים של העברת עובד מעבודתו למקום אחר? ברור כי נושא מכתבי ההמלצה הוא בעייתי.