ערך טסיות גבוה לבן 10.5 חודשים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

20/04/2015 | 15:20 | מאת: יערה

שלום, בני בן 10.5 חודשים, ביצענו ספירת דם שגרתית. אוכל מוצקים מצוין ויונק חופשי. כל הערכים יצאו תקינים מלבד ערך הטסיות שיצא 549 K/ul ו-HYPO% שיצא 14.6. המוגלובין גבולי - 10.6, אבל בטווח הנורמה. חשוב לציין שעד היום לא קיבל תוסף ברזל, חיכינו לבדיקות כדי לראות אם יש צורך. האם הבדיקה מעידה על צורך בתוסף? מה המשמעות של ספירת הטסיות הגבוהה? תודה רבה!

שלום כל מרכיבי ספירת הדם כולל רמת ההמוגלובין ההיפוכרומיה והטרומבוציטים המוגברים מרמזים על חסר ברזל ממליץ לפנות לרופא הילדים להנחיות לטיפול מלא בברזל רפואה שלמה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים