בדיקות שם- ילדה בת 3.10

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

05/12/2013 | 12:01 | מאת: עדי

שלום, ביתי עשתה בדיקת דם לפני כשבועיים. בבשיקה נמצר כי רמת HB הינה 14.1, IRON: 76 ו- FERRITIN: 13. הרופאה טענה כי מאגרי הברזל מאוד נמוכים ואין הלימה ל-HB. היא ביקש שניתן לביתי למשך חודש ימים 10 טיפות ברזל ליום למשך חודש- האם אכן יש צורך בכך? האם זה שאין הלימה הינו מצב תקין? או עליי לבדוק זאת?. חשוב לציין כי היא אוכלת הכל, אינה סובלת מעייפות/אנמיה (ישנה רק שנת לילה), מצב רוח מצויין. תודה, עדי

שלום מדוע בוצעה הבדיקה? בדיקה שגרתית? סמפטום? בכל מקרה ממליץ לחזור על הבדיקה לפני שמתחילים טיפול דרור

09/12/2013 | 13:27 | מאת: עדי

הבדיקה נעשתה ללא סיבה מיוחדת. פעם אחרונה שהילדה עשתה בדיקה/ספירת דם הילדה היתה בת שנה. ביקשתי מהרופאה הפנייה לבדיקות דם כלליות. כפי שציינתי הילדה עירנית, פעילה, ישנה רק בלילה ואוכלת מהכל כולל מאכלים בהם יש ברזל. על כן, לא ברור לי מדוע עליי לתת טיפות ברזל והאם לדעתך אכן יש צורך בכך?

מנהל פורום בדיקות דם בילדים