בדיקת דם בזמן ואחרי מחלה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

29/09/2013 | 14:10 | מאת: יאנה

שלום רב, הקטנה שלי בת שנה הייתה חולה לפני שבועיים (חום גבוה ושיעול). בזמן המחלה נעשתה בדיקת דם במעבדה של מוקד שבה : WBC -3.4 RBC - 4 HGB - 10.9 MCV-86 MCH-27.2 RDW-12% PLT-111 MPV-7.6 LYM-63.5% MON-13.9% NEU-18% בגלל הערכים לא תקינים של PLT חזרנו על הבדיקה בקופה אחי יומיים ואחרי שחום כבר ירד. PLT עלה והיה 195, אבל חלק מערכים אחרים היו עדיין לא תקינים: WBC-5.6 HB-12.2 RBC-4.28 HCT-32.1% MCHC-36.7 MCV-75 MICRICYTOSIS DIF -POSITIVE NEUT 12% LYM- 65% MONO-16% NEUT ABS-0.7 MONO ABS- 0.9 LYM ABS-3.6 היום, שזה שבועיים אחרי המחלה חזרנו לבדיקה ועדיין יש ערכים לא תקינים uשלא חוזרו על עצמם: NEUT%-20.2 NEUT ABS-1.2 MONO%-11.5 MONO ABS-0.7 wbc-6 PLT -231 למרות שבדיקות משתפרות אחד אחרי השניה מה שמלחיץ אותי זה שאחרי שבועיים מהמחלה עדיין קיים ערך הנמוך של NEUT יחד עם ערך גבוה של MONO(למרות שMONO חזרו לתוצאה שהייתה לפני כמה חודשים) האם יש סימן לדאגה והמשך הבירות או מעקב? תודה מראש

אכן יש ספירת תאים לבנים בעיקר נוטרופילים נמוכה. יש מקום לבירור ומעקב. הסביר ביותר שמדובר בתגובה חולפת לזיהום אולם כמובן שתתכן אפשרות אחרת. דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים