‫מה משמעות של פריטין יורד?

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

26/04/2013 | 19:36 | מאת: cומcו

האם סיבה להיות מודאגת? תוצאה של הבדיקה הינה 15 כאשר לפני 5 ח' היה 17 ולפני 9 ח' היה 20 שזה כבר החלק התחתון של הסקלה (מ-20 עד 250) הברזל יצא 53 כאשר לפני 5 ח' היה 192 (נבדק בחולי) ולפני 9 ח' היה 30 שזה מחוץ לסקלה התחתונה (מ-50 עד 120) ולפני שנתיים היה 45. ההמוגלובין נבדק רק לפני כ-9 ח' והיה 11.6 שהסקלה הינה מ-11 עד 14.

שלום בכדי לענות באופן רציני אני חייב לדעת יותר על החולה. גיל? בעיות רפואיות? טיפול בברזל? בכל מקרה יש מגמה של הדלדלות של מאגרי הברזל!!! מחייב בירור ואולי אף טיפול רפואה שלמה דרור

28/04/2013 | 12:17 | מאת: cומcו

הילד בן 4, תוגבר בטיפות ברזל לפני כשנה-שנתיים. נשלל בעיות בריאותיות לפני כשנתיים כגון צליאק, הפרעות אכילה ע"י גסטרו וגו'.

מנהל פורום בדיקות דם בילדים