רמת ויטמין D מקסימלית מותרת לתינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

01/09/2012 | 21:15 | מאת: אבא

שלום לרופא, רציתי לקבל תשובה בבקשה, מהי רמת ויטמין D מקסימלית מותרת בבדיקת דם לתינוק בן שנה (כלומר שעדיין אין סכנה לתופעות לוואי אם לא עברו אותה). אין לי תוצאה של בדיקה כזו לבני - עדיין לא ביצענו, אך מאוד רציתי לדעת את התשובה, וקשה מאוד למצוא זאת באינטרנט ממקור מוסמך. תודה מראש, אבא

שלום לא ברורה לי הבעיה האם התינוק קיבל טיפול "עודף" בויטמין D? האם אתם חוששים ממינון לא נכון? ככלל תינוק המקבל טיפול מונע(2 טיפות) עד גיל שנה לא סובל מעודף ויטמיןD רפואה שלמה דרור

04/09/2012 | 12:12 | מאת: אבא

שלום רב, אני אב לתינוק בן שנה וחודש. אני נותן לו 5 טיפות ויטמין די מידי ערב. כל אחת בערך של 200 יחידות בינלאומיות. בבדיקת תפקודי הכבד האחרונה שערכנו לבננו, התגלו ערכים גבוהים מהנורמה. רציתי לדעת האם יש קשר בין השניים? תודה מראש, אבא.

מנהל פורום בדיקות דם בילדים