קרנטין

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

06/01/2012 | 11:09 | מאת: יוליה

שלום ד"ר לוין! קודם כל תודה לך עת התשובה הקודמת. שאלה נוספת. ילד שלי הוא בן 5 וקרנטין שלו הייה נמוך. לפי המלצת הרופא הוספתי לו 1000מ"ל קרנטין ונתתי כמנה אחת ואז קרנטין הגיעה לנורמה. שוב לפי המלצת הרופא הוספתי עוד 500מ"ל ליום, כלומר יצאה שהוא קיבל 1500 מ"ל קרנטין רק שהפעם נתתי את זה כבר במנות של 500 מ"ל כל פעם. קרה משהו מוזר, קרנטין שלו ירד מאוד משמעותי, במקום 38 נהייה 22. האם הסיבה לכך שנתתי מנות קנטות? תודה

יוליה שלום! לא קבלתי הסבר מלא לגבי הבן שלך ומצבו הרפואי/התפתחותי. אולם מהשאלות שלך אני מבין שיש לו רמות נמוכות של כולסטרול ושל קרניטין. במיוחד הממצא השני הוא בעל משמעות ואולי אפילו קצת מדאיג. אני ממליץ לפנות ליוץ ע"י רופא ילדים המומחה למחלות מטבוליות לקבלת חוות דעת מיקצועית בנושא! רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

מנהל פורום בדיקות דם בילדים