חום

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

21/12/2011 | 15:55 | מאת: שני

בני בן השנה ותשע לפני כשבועיים העלה חום.רופאת משפחה עשתה משטח גרון ולא נתנה טיפול.למחרת בשל חום חוזר ולקראת סופ"ש פנינו למוקד שם הרופאה טענה כי אין מדובר בדץ גרון אלא באפטות וחום עלול להימשך שבעה עד עשרה ימים.כעבטר 3 ימים חזרתי לרופא כי הילד לא היה רגוע וכי החום המשיך להיות גבוה אז אמר הרופא כי אפטות לא קיימות וכי יש לו ד.אוזניים ועליו להתחיל מוקסיפן 6.5 פעמיים ביום (משקל 12 ק"ג בערך) לאחר כיומיים אכן החום נעלם אך הילד היה מאוד תשוש ועייף כך שהחזרתי אותו לגן רק ל-4 שעות לאחר 10 ימים שהיה בבית.באותו הערב מנה אחת לפני האחרונה של המוקסיפן העלה חום.למחרת החום הגיע למעל 40 - פניתי שוב לרופא שטען כי מדובר בוירוס - למחרת חזרתי שוב למרפאה כי הילד היה שוב עם חום גבוה והיו לו צמרמורות בגוף (לפני כשנה היה פרכוס ואושפז בביה"ח) נשלחנו לבצע ס"ד - מהספירה עלה כי יש לו 20.40 לויקוציטים ולכן ביצעו לו צ. חזה מחשש שיש ד.ריאות (היה שיעול ונעלם בשלב זה) צילום תקין הרופאה רשמה מוקסיפן במינון 8.5 מ"ג לשבוע נוסף האם לא היה צורך במתן אנטיביוטיקה מסוג אחר מאחר ואם היה תחת מוקסיפן מדוע העלה חום במהלך הטיפול? מה יכולה להיות הסיבה להופעת החום החוזר? האם צירוף מקים או שמא מתפספס לו משהו? המוגלובין היום עומד על 10.3 - הילד לא אוכל כלום !!!!! שבועיים תמימים ודי חלש מה אתה מציע? אשמח לכל עזרה !!!!!! האם תחת השפעת מוקסיפן ס"ד לא מוטעית ? מה עושים עם ערך נמוך כזה ל המוגלובין ומתי להתחיל טיפול? האם במהלך חולי או רק שיבריא??

שלום! כמובן שבמקרים שכאילו יש חשיבות אדירה לבדיקת החולה וללא מרכיב זה איני יכול לתת לך תשובה מדוייקת,עדין ברור שיש פה בעיה רפואית שגורמת לחום ממושך ולהערכתי עדין לא הגיעו לאבחנה מספקת. העובדה שיש ספירה לבנה גבוה ואנמיה רק מדגישה את הצורך בביצוע בירור מעמיק! המלצתי פנו לרופא ילדים מומחה אשר לאחר בדיקת הילד יקבע תוכנית אבחנתית אשר תכלול סדרה של בדיקות דם ואולי בדיקות הדמיה נוספות הכל כמובן בהתאם לבדיקה המקצועית. לגבי השאלות שלך- ספירת הדם אינה מושפעת מהטיפול האנטיביוטי לגבי האנמיה ראשית יש לאבחן ולטפל במחלת החום ורק לאחר חלוף המחלה צריך לדון באנמיה רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

מנהל פורום בדיקות דם בילדים