SCHISTOCYTES

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

25/02/2024 | 20:42 | מאת: .

היי על מה מעיד התוצאות הנ''ל בספירת דם יש לציין שהבדיקה נלקחה שלא בזמן מחלה. SCHISTOCYTES-DIF:+ ANISOCYTOSIS-DIF:+ OVALOCYTES-DIF:+ POIKILOCYTOSIS-DIF:++ MICROCYTOSIS-DIE:+ HYPOCHROMIA-DIF:+ POLYCHROMASIA-DIF:+ ACANTHOCYTES-DIF:+ (0-5)ATYP LYMPH. % - DIF-5.9 מעל הנורמה WBC-4 מתחת לנורמה RBC-4.5 HB-10 HCT-33.5 MCV-73.6 NEUT.abs-1.6 האם המצאות של SCHISTOCYTES-DIF זה תקין? תודה רבה!!

שלום במשטח הדם יש ממצא קל (ולכן הוא בפלוס אחד בלבד של שחיסטוציטים כמו גם שינויים כמו אכנטוציטים ואוולוציטים . להערכתי לא מדובר בממצא משמעותי מהב שבהחלט משמעותי זה ירידה גם בשורה לבנה וגם בשורה אדומה מצב המחייב בירור המטולוגי הרבה בריאות דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים