ס.דם לתינוק בן 11 חודשים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

28/08/2023 | 16:57 | מאת: סיגל

היי דר הילד שלי בן 11 וחצי חודשים.חייכן,חיוני.עשיתי לו ספירת דם לקראת גיל שנה ולחוצה מהתוצאות: HB=13.5 נוטרופילס%=8.4 נוטרופילס#=0.71 לימפוציטי%=82.7 לימפוציטי#=6.97 MONO%=5.8 mono#=0.49 אאוסינופליס#=0.21 בסופילס#=0.05 wbc=8.4 RBC=4.99 כל השאר תקין מטריד אותי הנוטרופילס,מונו ולימפוציטי. אציין כי לילד היה חום גבוה לפני כשבוע ויש לו פצעונים קטנים בגב שמופיעים ונעלמים. הרופא טוען שהתוצאות תקין לגיל. מה דעתך? מאד לחוצה אחרי מה שקוראת בגוגל ,מה שלא היתי צריכה לעשות. תודה לתגובתך

שלום הממצא העיקרי שהוא חריג מהנורמה הוא מספר הנוטרופילים שהוא נמוך(רק 700) האם זה משני למחלה הוירלית שהיתה לו? יתכן אבל יש צורך לחזור על הבדיקה ולהוכיח שזה חלף במידה ולא חלף יש מקום ליעוץ המטולוגי(לא דחוף) דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים