קורטיזול גבוה לילדה בת 8.5

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

16/08/2023 | 21:22 | מאת: אני

שלום ד"ר, בתחילת יולי ביצענו לבת שלי, בת כ-8.5 (שנים) בדיקות דם עקב מחלה שנמשכה כשבועיים+. מלבד ממצאים שתואמים מחלה, נמצאה רמת קורטיזול 806 וכן עלה חשד לצליאק מהבדיקה. השבוע ביצענו בדיקה חוזרת, כשהיא בריאה ורמת הקורטיזול שוב יצאה גבוהה מאוד (827). תוצאות הצליאק טרם הגיעו. האם לחץ מבדיקת דם יכול להעלות את רמת הקורטיזול מעל הנורמה? היא אכן היתה מאוד בלחץ (בבדיקה הראשונה היתה בהיסטריה, בשניה פחדה ובכתה, אך לא היתה היסטרית). תודה רבה על המענה!

שלום מציע שתעלו את השאלה בפורום אנדוקרינולוגיה ילדים בהצלחה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים