כדוריות דם נמוכות לבן שבע וחצי - אמא מודאגת

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

08/08/2023 | 18:10 | מאת: לי

שלום דוקטור. בני בן 7 ילד בריא. בשל נטיה לעצירות, בוצעו בדיקות דם. מודאגת מאוד מערכים נמוכים של כדוריות לבנות. עד שהרופאה המטפלת תחזור מחופש, אשמח לדעתך. ערכים של ברזל/בלוטת תריס וכו..יצאו תקינים. לא תקין - wbc- 4.2 (4.5 מינימום לתקין) neut.abs- 1.3 (טווח תקין 1.8-8) lymp.abs -1.9 (תקין אך בטווח הנמוך). כמו כן סוכר אחרי צום - 69 (תקין מ70) מה דעתך? מודאגת מאוד.

שלום וברכה אכן לא תקין אבל לא בטוח שמדאיג כדאי לחזור על הבדיקה ובמידה וזה ממצא עקבי לבצע בירור המטולוגי יתכנן סיבות רבות מאד למצב כזה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים