ספירת דם לילדה בת ששנה ו4 חודשים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

16/07/2023 | 02:32 | מאת: סיון

היי, עשינו בדיקות דם בגלל שלשולים והקאות בפעם ה5 בחודשיים האחרונים (היא במסגרת וכולם נדבקו בחודשיים האלה). mono% 12.9, mono.abs 1.7 כל היתר בטווח הנורמה ולא חורג... האם יש סיכוי שמדובר במחלת הנשיקה? לטענת הרופא, כששאלתי, אין קשר ואלו לא סימפטומים של מחלקת הנשיקה. האם לבצע בדיקות מעמיקות יותר בהתחשב בתוצאות ובעובדה שהיא מקיאה ומשלשלת בפעם ה5 כבר? (חשוב לציין שמדובר בהקאה אחת או שתיים ביום ובשלשול גם כפעם או פעמיים ביום...לא יותר וגם לרוב עובר תוך יומיים שלושה ואז חוזר שוב אחרי שבועיים בערך) תודה על תשובתך

16/07/2023 | 02:49 | מאת: סיון

בהמשך, להלן יתר התוצאות.. שם הבדיקה WBC תוצאה 12.8 K/ul תוצאה לעומת טווח הנורמה 6.0 סמן - ערך תקין 12.8 17.0 שם הבדיקה RBC תוצאה 5.30 M/ul תוצאה לעומת טווח הנורמה 3.70 סמן - ערך תקין 5.30 5.30 שם הבדיקה HB תוצאה 12.8 g/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה 11.0 סמן - ערך תקין 12.8 13.5 שם הבדיקה HCT תוצאה 38.0 % תוצאה לעומת טווח הנורמה 33.0 סמן - ערך תקין 38.0 39.0 שם הבדיקה MCH תוצאה 24.2 pg תוצאה לעומת טווח הנורמה 23.0 סמן - ערך תקין 24.2 31.0 שם הבדיקה MCHC תוצאה 33.7 g/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה 30.0 סמן - ערך תקין 33.7 36.0 שם הבדיקה RDW תוצאה 14.5 % תוצאה לעומת טווח הנורמה 11.0 סמן - ערך תקין 14.5 16.0 שם הבדיקה MCV תוצאה 71.7 fL תוצאה לעומת טווח הנורמה 70.0 סמן - ערך תקין 71.7 86.0 שם הבדיקה NEUT% תוצאה 47.2 % תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף שם הבדיקה LYM% תוצאה 37.1 % תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף שם הבדיקה MONO% תוצאה 12.9 % תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף שם הבדיקה EOS % תוצאה 2.2 % תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף שם הבדיקה BASO % תוצאה 0.6 % תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף שם הבדיקה LUC% תוצאה 0.0 % תוצאה לעומת טווח הנורמה 0.0 סמן - ערך תקין 0.0 4.5 שם הבדיקה NEUT.abs תוצאה 6.0 K/ul תוצאה לעומת טווח הנורמה 1.5 סמן - ערך תקין 6.0 8.0 שם הבדיקה LYMP.abs תוצאה 4.8 K/ul תוצאה לעומת טווח הנורמה 3.0 סמן - ערך תקין 4.8 9.5 שם הבדיקה MONO.abs תוצאה 1.7 K/ul תוצאה לעומת טווח הנורמה 0.0 0.8 סמן - הערך מחוץ לטווח 1.7 שם הבדיקה EOS.abs תוצאה 0.3 K/ul תוצאה לעומת טווח הנורמה 0.0 סמן - ערך תקין 0.3 0.5 שם הבדיקה BASO abs תוצאה 0.1 K/ul תוצאה לעומת טווח הנורמה 0.0 סמן - ערך תקין 0.1 0.2 שם הבדיקה LUC abs תוצאה 0.0 K/ul תוצאה לעומת טווח הנורמה 0.0 סמן - ערך תקין 0.0 0.4 שם הבדיקה MACRO% תוצאה - תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף שם הבדיקה MICRO % תוצאה - תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף שם הבדיקה HYPER% תוצאה - תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף שם הבדיקה HYPO % תוצאה - תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף שם הבדיקה MICRO%/HYPO% תוצאה 1.0 תוצאה לעומת טווח הנורמה 0.0 סמן - ערך תקין 1.0 10.0 שם הבדיקה PLT תוצאה 355 K/ul תוצאה לעומת טווח הנורמה 150 סמן - ערך תקין 355 450 שם הבדיקה MPV תוצאה 9.5 fL תוצאה לעומת טווח הנורמה 4.0 סמן - ערך תקין 9.5 13.0

שלום בדיקת הדם לא מקדמת את ההבנה מדוע הילדה חולה ומקיאה אולי כדאי להרחיב את הבירור? יעוץ רופא גסטרו ילדים? רפואה שלמה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים