פענוח בדיקות דם לילד בן שנתיים ו11 חודשים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

24/05/2023 | 10:11 | מאת: אמא

שלום הילד היה עם חום מספר ימים מסיבה לא ברורה עשינו בדיקות דם והתוצאות מאוד מדאיגות אותי Glucoce -114 HDL-cholst.-39 Iron- 19 Crp-57.3 Lymphocytes %-24.8 Monocytes-1.39 Monocytes%-12 Hemoglobin-11.7 חזרנו לרופאה בבדיקה גופנית שקדים אדומים ומוגדלים אז ייכתן שהCrp גבוה בגלל דלקת גרון . קיבלנו טיפול אנטיביוטי החום עבר אך אני עדיין לא רגועה לגבי התוצאות . אציין שהילד מקבל כבר מספר חודשיים ברזל כ 8 מ"ל ליום וזה לא עוזר . קצת רקע רפואי של הילד לא יודעת עם זה קשור . בגיל שנתיים עקב צליעה פתאומית במשך חודש וחצי לקה בחיידק קינגלה אובחן עם אוסטאומיליטיס וברודי אבצס נגע 0.7 בקרסול קיבל טיפול אנטביוטי ממושך במינון גבוה נמצאים במעקב כל מספר חודשים הנגע נספג וכמעט בלתי נראה , לפני חודשיים שוב פעם הופיעה צליעה למספר ימים ושקיעת דם גבוה בבירור וצילומים יצא הכל תקין חזרנו על שקיעת דם אחרי חודש יצא תקין ,בגלל רמות נמוכות של ברזל למרות הטיפול שמקבל וויטמין b12 גבוה נע בין 1800-1600 הרופא הפנה אותנו לבירור אצל המטולוג נמצאים בהמתנה לתור באמצא חודש יולי מאוד לחוצה אשמח לדעת את דעתך המקצועית בעניין אודה לך על המענה יום טוב

שלום אכן נכון להעזר בהמטולוג ילדים להערכתי לא מדובר ביעוץ דחוף בהצלחה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים