ספירת דם לתינוקת בת שנה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

18/09/2022 | 15:29 | מאת: אדל

שלום ד"ר הבת שלי בת שנה, עשינו לה היום בדיקת דם חוזרת בגלל שלפני כמה חודשים יצא לה ערך PLT גבוה - 550 והיום שוב הגיע תוצאה חריגה PLT - 585.. האם יש קשר לזה שלא ננתי לה ברזל באופן סדיר? ואם אמשיך לתת לה זה יכול להסתדר או חלילה זה משהו שחייב בירור? קצת לחוצה. מציינת שכל הערכים האחרים יצאו תקינים.

שלום וברכה לערך טסיות מוגבר יש אבחנה מבדלת רחבה . אחת האפשריות זה חוסר ברזל אבל לא האפשרות היחידה כיון שאת מודאגת וחוששת ממליץ לפנות ליעוץ(לא דחוף) המטולוגי וכך הכל יהיה יותר ברור ומסודר. בהצלחה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים