תוצאות בדיקת דם תינוק בן שנה וחודש

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

03/05/2022 | 21:28 | מאת: רוני

שלום, לאחר שבני עשה את ספירת הדם השגרתית בגיל 10 חודשים בערך, רופא הילדים שלנו עיין בבדיקה וראה שתאי האלרגיה שלו היו גבוהים ולכן ביקש שאחזור על ספירת הדם. היום, לאחר שלושה חודשים - הוא בן שנה וכמעט חודשים ויצאו כמה ערכים חריגים. מציינת גם את אלה שאינם חריגים. אינם חריגים: RBC 4.56 HEMOGLOBIN 12.3 WBC 7.9 MCV 80 MCH 27 Lymphocytes # | 10*3/micl 5.67 PLATELES 294 חריגים: EOSINOPHILS% 8.4 ירידה מהפעם הקןדמת MONOCYTES# 0.47 Lymphocytes % 72 Neutrophils % 13 (בבדיקה לפני שלושה חודשים היה בנורמה, 25) Eosinophils # 0.66 יש לציין שכרגע מרגיש טוב, רופא עור אבחן אסתמה של העור (לא מאוד מפריע לו..) מה פשר הערכים החריגים ומה עליי לעשות? תודה רבה

04/05/2022 | 00:21 | מאת: רוני - שוב

חשוב לי להוסיף שבמספר האבסולוטי של הנאוטרופילים, שמסומן ברשתית, התוצאה כן בטווח - 1.03. כשהמינימום מתחיל ב1. לפני שלושה חודשים עמדה על 2.83.

שלום למעשה בספירות הדם יש 2 ממצאים משמעותיים א. ספירת איאוזנופילים (הרופא שלכם כינה אותם תאי אלרגיה) מוגברים- זה מאד שכיח בילדים עם דרמטיטיס אטופית ב. מספר נוטרופילים מעט נצוך- ממצא אשר מחייב מעקב ואולי אף בירור המטולוגי במידה וימשיך רפואה שלמה דרור

09/05/2022 | 00:13 | מאת: רוני

תודה רבה על תשובתך. מתי לדעתך עליי לחזור על בדיקת הדם? ועל מה הרמה הנמוכה של הנוטריפילים שלו יכולה להצביע?

מנהל פורום בדיקות דם בילדים