בלוטת לימפה נפוחה בבדיקת דימות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

18/10/2021 | 13:28 | מאת: דניאל

ה ילדה בת 5 בריאה בד"כ ללא מחלות רקע, לפני כ3 חודשים החלו התקפים של כאבי בטן נוראיים ושלשולים נמנענו מחלב לגמרי ועדיין וזה עבר לכמה ימים וחזר והחמיר,בבדיקת דם יצא לימפוציטים 40 אחוז ובצילום דימות יצא שיש בלוטות לימפה נפוחות בבטן,ממה הבלוטות יכולות להתנפח?,נבדקה גם צואה שלפי דברי הרופא יצאה תקינה הדגימה.

שלום הגדלת בלוטות למפה בכל איזור בגוף כולל בבטן מחייב בירור. הסכיר ביותר הוא תהליך דלקתי בבלוטות משני לזיהום(ויראלי או אחר) - מצב ששחיך יחסית הילדים בגיל כזה בכל מקרה צצליץ להתיעץ עם המטולוג ילדים רפואה שלמה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים