בדיקות דם לתינוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

03/11/2020 | 14:08 | מאת: אלנה

היינו אצל המטולוג לפני שבועיים בשיבא עם רמת המוגלובין 8.7 המליץ להמשיך טיפול בברזל 4 טיפות ביום וחומצה פולית 3 פעמים בשבוע היום ביצענו בדיקות דם ורמת המוגלובין 8.8 ורמת eosinophils 13.5 שזה מאוד גבוה. האם תקין? האם זה נגרם מחיסון רוטה ומחומש שביצענו לפני יומיים? איך אתה ממליץ לפעול?

שלום ראשית חסרים נתונים רבים בכדי שנבין מדוע לתינוק כזה קטן יש אנמיה ובכלל האם הנתונים הללו חריגים- כן יש אנמיה וצריך לטפל בה לגבי האיאוזונופילים חשוב להבין לא את האחוז , הרבה יותר חשוב המספר המוחלט של התאים הללו האם הוא מוגבר דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים