% נויטרופילים נמוך בתינוק

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

19/08/2019 | 00:29 | מאת: בטסי

שלום, בני בן 11 חודשים , לפני יומיים הופיעה נפיחות בצוואר וניגשנו לבירור אצל רופא ילדים ששיער שזה ויראלי ושלח לבצע ספירת דם לגיל שנה. בתוצאות הופיעה רמה נמוכה של אחוז נויטרופילים בדם (14%) אך הספירה של הנויטרופילים (abs) תקינה ועומדת על 2.14 האם יש מקום לדאגה מתוצאות אלה. אציין גם כי הרמה הכללית של כדוריות הדם הלבנות בגדר התקין וה monocytes מעט גבוה - 1.38 אודה לחוות דעתך על התוצאות הללו

שלום אני מתקשה מאד לתת חוות דעת מקצועית על סמך נתונים חלקיים הללו בכל מקרה לגבי הנוטרופילים המספר האבסוליטי הרבה יותר חשוב מהאחוז היחסי רפואה שלמה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים