פענוח בדיקת דם לילד בן 8 עם בעיה שלא מאובחנת

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

23/04/2019 | 15:33 | מאת: רוני

שלום רב, אשמח לעזרה בפיענוח ב. דם. ילד בן 8. חזרנו מקפריסין ביום א' והילד משבת לא מסוגל לדרוך על הרגל. הופיעו לו כתמים אדומים בכפות הרגליים והידיים בלבד אבל הכאב החד הוא בעיקר ברגל שמאל שם הכתמים רבים יותר והם על כריות האצבעות ועל העקב בעיקר. במיון ביום א' היה נראה שהם ממש לא מבינים מה זה ולבסוף הלכו על אבחנה של מכת קור למרות שבכלל לא היה קר או ששהינו במקום קר. הוא שוחרר מהמיון כשלא עשו לו בדיקות דם כי לדעתם אין צורך. מאחר והכאב רק מתגבר מיום א' והכתמים אמנם לא מתפשטים אך הם קיימים באותו מצב. הלכנו לרופאה הבוקר וביצענו בדיקות דם. היא גם לא ממש מבינה מה זה ובקשה שנתחיל טיפול בסטרואידים עד שיגיעו התוצאות. להלן התוצאות החריגות: PLATELETS -573 Neutrophils % -69 Lymphocytes %- 19 MCHC-M.Cell Hb cont- 31 ממתינה לתוצאות ה CRP אבל מתחילה לחשוש שמא אני מבזבזת זמן יקר. תודה רבה על עזרתם

שלום בדיקות הדם יכולות לרמוז על תהליך זיהומי או דלקתי זה ממש לא מקדם בהבנת אבחנה ברורה רפואה שלמה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים