חום גבוה לתינוק בן שנה וחודש במשך למעלה מחודש וחצי

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

05/01/2019 | 18:37 | מאת: לירז

היי ד"ר, בני בן שנה וחודש. למעלה מחודש וחצי שהוא מעלה ומוריד חום באופן יומיומי. עבר שבוע של אפטות שבוע של שפעת חיסון של גיל שנה ששיבש את כל המערכת החיסונית- חום, הקאות", שלשולים . עשיתי בדיקת דם שהראתה שרמת הכדוריות דם הלבנות גבוהות פי 2 מהרגיל. נתנו לו אנטיביוטיקה למשך 5 ימים . לאחר הרנטיביוטיה, בדיקת דם נוספת התוצאות יצאו תקינות. ב 3 ימים האחרונים שוב מופיע חום גבוה של 39.3. עולה ויורד. אני מאד חוששת כי המצב לא תקין. מה אפשר לעשות?

שלום וברכה מצב כזה יכול להיות ביטוי ל"חוסר מזל" והדבקות חוזרת בכל מיני מזהמין אבל יכולה להיות ביטוי גם לבעיה המטולוגית או לבעיחה במערכת החיסון. ממליץ להעמיק את הבירור כולל בדיקת רופא המטולוג ילדים רפואה שלמה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים