חריגות בספירת דם לתינוק בן 11 חודש

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

25/06/2017 | 19:55 | מאת: מודאגת

שלום. בני בן 11 חודש ביצע הבוקר ספירת דם שגרתית בקופח כללית. מצ"ב קובץ תוצאות לא לתצוגה באתר!!! אני מודאגת מערכים מעט גבוהים של המוגלובין 14.7 והמטוקריט 39.5 אחוז. כמות כדוריות אדומות תקינה וריכוז המוגלובין בהן תקין. mcv תקין. האם יש חשש לפוליצתמיה בתנאים אלו??? יש דיסאינפורמצייה ברשת לגבי ערכים תקינים להמוגלובין יש עד 14 יש עד 15...בבקשה סייע. תודה...

שלום ערך של המוגלובין 14.7 בתינוק הוא ערך גבוה ואני ממליץ לחזור על הספירה בהחלט תתכן בעיה בלקיחה או משהו טכני אחר. אין צורך בצום לספירת דם ואף רצוי שישתה הרבה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים