מחזורי טיפול לפונדקאית-התחייבות

דיון מתוך פורום  פונדקאות בישראל

03/03/2013 | 12:29 | מאת: ליאת

1. לכמה מחזורי טיפול מתחייבת הפונדקאית? 2. בהמשך להתחייבות מחזורי הטיפול: כמה ביציות צריכות להיות לכל מחזורי הטיפול של הפונדקאית בהתחייבות? (כלומר: אם "נגמרו" לי הביציות שלי אז אני חייבת (במסגרת ההתחייבות) לעבור לתרומת ביצית? תודה ליאת

זוג ופונדקאית על פי רב מתחייבים ל-6 מחזורי טיפול (ככל שלא הושג הריון קודם לכן). בחוזה לא מתיחסים בדרך כלל לכמה ביציות - זו החלטה רפואית. השאלה האם את "חייבת" להמשיך בטיפולים תלויה במה קבעתם בחוזה עם הפונדקאית. בהצלחה תמר

10/03/2013 | 09:45 | מאת: ליאת

1.מהוי, פרק הזמן בין החזרה להחזרה,קרי,בין מחזור טיפול למחזור טיפול? כלומר: החזירו ביציות ,לא הושג הריון, כמה זמן מחכים עד ההחזרה הבאה? 2. האם יכול להכתב בחוזה עם פונדקאית החזרות ביציות רק של האישה ללא תרומת ביצית? ואם כן אפשרי ונגמרו הביציות שלי, ולא התחייבתי לתרומת ביצית אבל כן התחייבתי ל-6 מחזורי טיפול, מה קורה? הפונדקאית יכולה להמתין לטיפול הפריה נוסף שלי על מנת שיהיו עוד ביציות? או שהפונדקאית מחזירה ביציות ברצף ללא המתנה של טיפול כזה או אחר? הכוונה שלי אם טיפול אצל פונדקאית תוחמים בזמן כלשהן (עד שנה) או שאין הגבלה של זמן? 3. האם בכל מקרה בחוזה בין פונדקאית נכלללת התחייבות לתרומת ביצית לאחר מספר מחזורי טיפול כושלים? או שאם אני לא רוצה לא ייכתב בכלל התחייבות לתרומת ביצית? 4. מהו זמן ההמתנה לפונדקאית מרגע הכניסה לתור? 5. האם רק כשמוצאים פונדקאית משלמים את כל הסכום הגדול? כלומר משלמים סכום התחלתי ואז ממתינים למציאת פונדקאית,וכשמוצאים רק אז משלמים את כל הסכום? תודה ליאת

03/03/2013 | 21:27 | מאת: ליאת-

תמר שלום לפי תשובתך מתחייבים ל-6 מחזורי טיפול שבהם מחזירים לפחות 2 ביציות (בטוח לא אחת) ואפילו 3. בהנחה מחזירים 2 ביציות נכפיל ב-6 שווה 12. כלומר צריך מינימום 12 ביציות. שאלתי: בהנחה שמתחייבים ל-6 מחזורי טיפול והביציות נגמרו אחרי 4 מחזורים,מה קורה עם 2 המחזורים הנותרים שהתחייבנו עליהם? חייבים לעבור לתרומת ביצית? אני מנסה לשאול שאם התחייבת ל-6 מחזורי טיפול ונגמרו לך הביציות את חייבת לפנות לתרומת ביצית,הרי החוזה עם הפונדקאית לא יכול להתחייב לפחות מ-6 מחזורי טיפול. האם קיימים כל מיני סוגי חוזים עם פונדקאית? או שרוב החוזים סטנדרטיים? האם יכול להיות חוזה שבו תתחייבי לפחות מ-6 מחזורי טיפול או שזה לא "משתלם" לפונדקאית ולא לזוג שמשלם הרבה כסף.?

למה תרומת ביצית? אם נגמרו הביציות אפשר לעשות מחזור נוסף של טיפול ולשאוב עוד בייציות. מעבר לכך תפני את כל השאלות הללו לעו"ד שילווה או מלווה אותך לאורך התהליך ובדקי את האופציות האפשריות. בהצלחה

מנהלי פורום פונדקאות בישראל