מצב ראש בשלב מוקדם

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

10/08/2012 | 09:44 | מאת: יוני

אנחנו בשבוע 24 והתינוק במצב ראש, הרופא המטפל הזמין אותנו שוב לבדיקה בעוד שבועיים , לטענתו זה גם יכול להיות לידה מוקדמת וזאת רק אפשרות אך בכל זאת אנחנו חוששים מכיוון שבשלב זה העובר צריך להיות במצב עכוז? בכל הבדיקות לפי מיטב זכרוני העובר היה עם הראש למטה .מבקש חוות דעת????

שלום, אין שום משמעות למצג העובר בשבוע 24 (פרט למקרים בהם מתחילה לידה פעילה כמובן), כי הוא מסתובב הרבה ומשנה את מצגו כל הזמן. גם מצג קבוע בכל הבדיקות אינו מבשר שום דבר, במיוחד כשמדובר במצג ראש, כך שאם הוא ישמור על מצג זה עד הלידה, מה טוב.

מנהל פורום לידת עכוז