תנוחות זקופות בלידת עכוז

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

06/11/2011 | 22:47 | מאת: מרים

שלום וברכה, רציתי לשאול האם בתי החולים בירושלים שכן מיילדים עכוז (ביקור חולים, שערי צדק) מאפשרים גם תנוחות זקופות או מחייבים שכיבה על הגב בלבד? גם בשלב הצירים עד פתיחה מלאה וגם בצירי הלחץ. אני לקראת לידה שלישית שעשויה להיות עכוז, אם ההיפוך לא יעבוד.. 2 הלידות הקודמות שלי היו רגילות, טבעיות וללא משככי כאבים. וכן לגבי מוניטור-מחיבים רצוף? מאפשרים תנועתיות עם מוניטור/מוניטור אל חוטי? בתודה מראש, מרים

שלום מרים, לפי הנוהל התקף בביקור חולים צריכים לחלק את הלידה לשני שלבים. עד תחילת יציאת העכוז, הלידה מתנהלת בצורה רגילה כולל בחירת התנוחה ואפשרות של ניטור בלתי רציף אך הכל כפוף להחלטת הרופא המנהל את הלידה. לקראת הלידה עצמה, היולדת מועברת לחדר ניתוח והלידה מתבצעת כאשר היולדת בשכיבה על הגב עם ניטור רציף (על ידי מוניטור או אולטרה-סאונד) אך שלב זה לרוב קצר מאוד. בהצלחה.

מנהל פורום לידת עכוז