היפוך בהריון שני לאחר קיסרי

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

20/08/2023 | 01:33 | מאת: ליאל

שלום ד״ר שווד אני מתחילה שבוע 34, בעברי ניתוח קיסרי בשבוע 38 עקב מצג עכוז. כיום העובר גם כן במצג עכוז - ממששת את הראש שלו באמצע מתחת לחזה, עכוז באיזור הפופיק ולדעתי רגליים למטה יותר (מרגישה בעיטות ממש למטה). לפעמים הוא מתהפך לרוחבי. בשבוע 30 בהערכת משקל היה מצג ראש וכמה ימים אחחכ כבר הרגשתי שהתהפך לעכוז. מה הסיכוי שעד שבוע 37-38 יתהפך? מה הסיכוי להיפוך חיצוני מוצלח בהריון שני אך ללא לידה פעילה אלא קיסרית בעברי? אודה לעזרתך ולמספר טלפון לקביעת היפוך.

שלום, סיכויי ההיפוך הספונטני גבוהים, מעל 50%. סיכויי הצלחת ההיפוך תלויים במספר ההריונית ולא במספר הלידות הנרתיקיות (בניגוד לסיכויי הצלחת לידת עכוז) כך שאפשר להעריך אותו בסביבות 70%. במידה ולא יהיה מצג ראש לקראת שבוע 37, את יכולה להתקשר ליהודית - 072-3228192 כדי לקבוע תור להיפוך. בהצלחה !

מנהל פורום לידת עכוז