לידת עכוז לאחר ניתוח קיסרי אחד

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

23/05/2022 | 19:26 | מאת: רחל

שלום דוקטור, אשמח לחוות דעתך: אני בהריון רביעי שבוע 38, העובר מצג עכוז. בעברי לידה רגילה, ניתוח קיסרי, ושוב לידה רגילה, בנוסף התינוקות שלי היו די גדולים- בין 3.7 ל- 4 קילו. נאמר לי שלא ניתן לבצע בי היפוך חיצוני בגלל הניתוח שבעברי. האם ניתן לשקול לידת עכוז? באיזה בתי חולים בירושלים / מרכז מאפשרים לידות עכוז? תודה

שלום רחל, במקרה שלך ההמלצה החד משמעית היא לנסות להפוך את העובר וכמה שיותר מהר. מי שאמר לך שאי אפשר בגלל הניתוח הקיסרי לא מבין שום דבר בתחום ופשוט הטעה אותך, אנחנו עושים את זה כל הזמן (אא״כ יש אצלך נתון נוסף שלא רשמת אותו כגון רחם במבנה לא תקין למשל). במידה וההיפוך לא יצליח, בהחלט ניתן לשקול לידת עכוז בתנאי שהערכת המשקל בזמן הלידה אינה עולה על 3800 גרם. המקום היחיד בארץ בו ניתן לבצע לידה כזו באופן שגרתי הוא בית חולים ביקור חולים. בהצלחה !!! ד״ר שווד 072-3228192

מנהל פורום לידת עכוז