עובר במצג לא יציב-שבוע 40

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

20/10/2021 | 20:43 | מאת: דנה

שלום עד שבוע 35 בסקירות העובר היה מתהפך הרבה ממצג ראש למצג עכוז. בשבוע 38 הוא היה במצג ראש ובשבוע 39.5 גם במצג ראש. בשבוע 40 הגעתי לביקרות בביח חולים ונאמר לי שהעובר במצג ראש, לאחר שמנהל המחלה בדק אותי הוא אמר שהמצג מבלבל ובעצם המצג הוא מצג עכוז. ניסו לבצע היפוך ובקשתי הפסקה. לאחר שעה שחזרנו העובר התהפך לבד. הרופא המליץ על לידה רגילה. אני מתלבטת אם לעשות ניתוח קיסרי. אני חוששת שאני אגיע שהלידה התחילה והרופא יפספס את זה שעובר במצג עכוז בעצם, כמו שפספו בבדיקה הקודמת. פרט לזה רציתי לדעת אם סיכוי שהעובר יתהפך במהלך הלידה? כלומר שאני אגיע שהעובר במצג ראש ותוך כדי הלידה העובר יתהפך למצג עכוז?

שלום דנה, גם אני ממליץ חד משמעית לזרז את הלידה אם העובר כעת במצג ראש. נכון שהוא יכול להתהפך בכל שלב וגם במהלך הלידה עצמה אך הזירוז הוא הסיכוי הטוב ביותר בשבילך ללדת בלידה נרתיקית. במקרה הכי גרוע, תעברי ניתוח קיסרי במהלך הלידה, זה לא אסון, אבל אני חושב שזה עדיף מאשר ניתוח מראש ללא שום סיכוי ללידה רגילה. אם את רוצה להגדיל את הסיכויים שלך ללדת, תעשי את הזירוז בביקור חולים כך שגם במצג עכוז נאפשר לך ללדת (במידה ותעמדי בכל התנאים והנהלים הדרושים) ורק במנח רוחב ניאלץ לבצע ניתוח קיסרי. בהצלחה, ד"ר שווד 072-3228192

מנהל פורום לידת עכוז