לידה בנשים נמוכות

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

29/04/2013 | 13:34 | מאת: שרי

שלום ד"ר מניסיונך מה האחוז של נשים נמוכות 1.50 ס"מ לעבור ניתוח קיסרי, כאשר מדובר באישה מעל גיל 35. האם האחוז גבוה? האם יש נשים נמוכות שיולדות בלי בעיה, כלומר ללא ניתוח קיסרי? יצוין, שסבתי שעוד יותר קטנה ממני ילדה 6 ילדים בלידה טבעית אבל זה היה כשהיתה בסביבות גיל ה 20. מה דעתך ?

שלום, אמנם יש קשר בין גובה האשה לסיכון לניתוח קיסרי אך קיימים הרבה גורמים נוספים כגון מבנה האגן, משקל האשה, משקל העובר, צורת כניסת הראש לאגן, כמות הפיטוצין הניתנת, אחוז הניתוחים באותו בית חולים וכו'... כך שקשה להעריך את הסיכון על פי הגובה בלבד. הגיל אינו גורם רפואי ישיר אך יכול להשפיע על קבלת ההחלטות (עד כמה להתעקש עם נסיון הלידה במידה והיא לא מתקדמת בצורה חלקה). ההמלצה בכל מקרה, אם אין סיבה אחרת לשקול ניתוח, היא להתחיל בנסיון הלידה ולנהל אותה לפי השיקולים המיילדותיים המקובלים. בהצלחה !!! ד"ר פיליפ שווד, 052-9126933.

מנהל פורום לידת עכוז