אלופציה אראטה ותופעת לוואי של שקע בראש

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

20/09/2016 | 14:18 | מאת: ה

שלום רב, מגיל 27 אני סובלת מאלופציה אראטה, כיום אני בת 32 ועברתי 4 טיפולים של זריקות קורטיזון. כולן עברו בהצלחה חוץ מהזריקה האחרונה שהיתה גם ממש כואבת יותר וגרמה לכאבי ראש חזקים הרבה יותר מהזריקות האחרות!! לאחר שבועיים הופיע לי גם שקע בקרקפת בדיוק במקום של הזריקה. הלכתי לרופא והיא אמרה שזו תופעת לוואי שעלולה להופיע מקורטיזון. לאחר עוד שבוע החל שקע קווי מאותו שקע בראש ועד לקצת מעל הגבה. תחילה הוא היה קטן וחשבתי שהוא יעבור אבל עם הזמן זה רק החמיר והשקע נהיה יותר שקוע. קראתי באינטרנט המון ! במיוחד באנגלית כי לא מצאתי הרבה מקרים כאלה בעברית. פורומים, מאמרים, מה לא... והגעתי לשתי מסקנות. או שזריקת הקורטיזון לא הוזרקה כראוי. או שיש מחלה דומה מאוד למה שיש לי שנקראת סקלודרמה קווית. הלכתי לרופאת עור והיא לא ידעה להגיד לי וביקשה שאחכה שזה יעבור מעצמו. הלכתי לרופא משפחה על מנת שיתן לי הפניה לראומטולוגיה והוא אמר שהוא לא יודע להגיד אבל שכן לקורטיזון יש תופעת לוואי של שקעים בעור ושהוא לא חושב שזו המחלה אבל אמר גם קטונתי.... אני ממש מודאגת וחייבת פתרון אפילו פלסטיקאי אם צריך. כי אני ממש לא מסוגלת לחיות עם השקע הזה באמצע המצח . קבעתי בנוסף להפניה גם תור אצלך לחמישי הקרוב. אבל חשבתי שאולי יש לך מה להגיד לפני על מנת שאהיה פחות מודאגת בנוגע לסקולדרמה קווית. תודה מראש!!!

השינוי בעור בגלל הזרקות סטרואידים אמור להשתפר.. בהצלחה באוסטרליה

23/09/2016 | 20:51 | מאת: ה

תודה רבה! כבר משמח! ושאלה קטנה - בקשר למשחה שהבאת לי , קראתי ומסתבר שכן יש תופעות לוואי אבל עד כה הכל בסדר! רשום פעמיים ביום למשך חמישה ימים. לשים פעמיים ביום חודש וחצי כמו שהמלצת למרות שרשום חמישה ימים?

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה