האם מדובר במפרצים או בקו שיער טבעי?

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

09/03/2024 | 19:05 | מאת: שמעון

שלום דוקטור. אני בן 20. פניתי לרופאת עור לפני כמה ימים על מנת לשמוע את חוות דעתה בנוגע למצב השיער שלי. אני מרגיש שיש לי שיער דליל בחלק העליון של הקרקפת, ורציתי לשמוע את האבחנה שלה לגבי העניין. אציין שאין לי נשירה חריגה, ועד לפגישה עם הרופאה, הייתי משוכנע שאין לי מפרצים או קודקוד מורחב. אוסיף גם שאבי התחיל להקריח לקראת גיל 30 פלוס, ולאימי יש שיער יחסית דליל. הרופאה הסתכלה, וטענה כי יש לי התחלה של מפרצים. היא הדגישה כי מדובר בהתחלה. היא הציעה לי להשתמש במינוקסידיל 5 אחוז אם הדבר מפריע לי. שאלתי אותה אם יש הצדקה לשימוש כרגע, והיא השיבה כי לדעתה אין צורך כרגע, ואם הדבר יחמיר בעתיד אז אוכל להשתמש.. אני מאד התפלאתי מהאבחנה שלה. לדעתי, מדובר בקו השיער הטבעי שלי, ולא במפרצים. כדי לוודא את העניין, חיפשתי תמונות שלי מגילאים קטנים, ומצאתי תמונה שלי מגיל 10 ושמתי לב לכך שקו השיער נשמר ונראה אותו דבר, אז והיום. אשמח לדעת מה דעתך בנושא, האם מדובר בקו שיער או בהתחלה של מפרצים? מצרף 3 תמונות של השיער: 1. https://ibb.co/YXWjPjz 2. https://ibb.co/qySS2Rj 3. https://ibb.co/sJ7fSbH לנוחיותך, התמונה הראשונה הינה מהיום, והתמונה השנייה והשלישית הן מגיל 10. תודה

09/03/2024 | 19:36 | מאת: שמעון

אדגיש דוקטור שאינני מתכוון לחלוק על עמדתה של הרופאה שאבחנה אותי. זו לא הכוונה. כוונתי היא לשמוע גם דעה נוספת מרופא אחר. אציין שרופאת העור אינה מכירה אותי ואיננה יודעת מהו קו השיער הטבעי שלי כבר שנים. לכן, בהסתמך על התמונות שצירפתי, אשמח לדעת את דעתך בנושא (מקריאת התשובות שלך התרשמתי שאינך אוהב לקחת אחריות דרך התכתבות באינטרנט ולתת תשובות חד משמעיות. והדבר ברור מאד. בכל זאת אשמח לשמוע מה דעתך, תודה)

אני נותן בפורום חוות דעת . סמוך על הרופאה שלך

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה