שימוש בראקוטן לאקנה בגב

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

27/12/2023 | 00:03 | מאת: ג.

שלום, אני סובלת מאקנה בגב כבר כמה שנים. עד כה בכל פעם שפניתי לרופאת עור לא קיבלתי טיפול. לאחרונה גם הבחנתי שהופיעו לי כתמים באזור כנראה גם פגמנטציה. פניתי לרופאה פרטית והיא רשמה לי ראוקטן (מינון של 40 ליום). שאלתי אם יש משהו אחר כי אני ממש מתקשה בלקחת כדורים ושמעתי פחות המלצות על השימוש בו. היא טענה שאין משהו אחר. מצד אחד אני ממש רוצה לשים לזה סוף כי אני סובלת מזה כבר זמן רב. מצד שני קראתי על התופעות לוואי של זה וזה מכניס אותי לחרדה. כבר עכשיו אני סובלת מתופעות שצויינו שם, אז מדאיג אותי השימוש בזה. אחד הדברים למשל זה שאני סובלת כרגע מיובש ממש חמור. השפתיים שלי מתקלפות, העור שלי כואב מהיובש ויש לי גם יובש חמור בעיניים (משתמשת כבר חודש בטיפות עיניים ללא שיפור). וזה עוד לפני שהתחלתי עם הראקוטן. אציין שיש לי גם אטופיק דרמטיטיס. 1. האם החשש שלי מיותר? אכן בטוח להשתמש בזה? כי אני נואשת ואין לי פתרון אחר. אבל גם לא רוצה להחמיר את מצב העיניים, כי אני כבר חצי שנה סובלת מהעיניים. 2. איזה קרם לחות מומלץ להשתמש בתקופה הזו? תודה

תסמכי על הרופאה .. או תלעגי לחוות דעת נוספת

04/02/2024 | 21:12 | מאת: ג.

אז למרות שהחלטת למחוק את מה שכתבתי כדי שאנשים לא יראו את זה, אז לי כן חשוב שאנשים ידעו שרופאים הם לא אלוהים, גם אם נראה לפי התגובה שלך שזה מה שאתה חושב . (ואגב לידיעה, יותר מדי אנשים נפטרים כל שנה בישראל מטעויות של רופאים). וכן, זה שהחלטתי להטיל ספק פה הציל אותי. כי מי שלא קרא את מה שכתבתי - מסתבר שהיובש שלי התגלה כתסמין של מחלה ואסור לי ליטול את הראקוטן. אז המזל שלי שסמכתי על עצמי, ואם אתה חושב שלהתלבט במה שקשור לבריאות שלי זה ללעוג לרופא זו כבר בעייה שהיא לא שלי..

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה