ציסטה

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

07/09/2023 | 23:39 | מאת: שי

היי דוקטור, יש לי צ'יסטה בגב כבר מעל שנה רק שלאחרונה היא נהייתה נפוחה גבוהה עם אדום מסביב וכואבת נורא במגע. לאחר ייעוץ עם רופא משפחה ועור הוחלט על אנטיביוטיקה ל5 ימים כל יום 4 כדורים ומשפחה אנטיביוטית לאותו הזמן. כרגע הציסטה כבר ירדה ולא כואב אך נוזל ממנה נוזל לבן ובעקבות כך אני מסתובב עם תחבושת שלא יעשה כתמים על החולצה. באיזור הציסטה יש גירוד לפעמים וכאשר אני מגרד ליד יוצא עוד מהנוזל הלבן, השאלה אם כדאי ללחוץ באיזור ולהוציא את כלל הנוזל או לתת לזה מעצמו להירפא? תודה מראש!

אתה בעצם מדבר על ניקוז.. מציע שרופא המשפחה שלך יעשה את זה וישקול בהמשך הורדת הציסטה ( כדי שלא תחזור שוב)…

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה