סבוריאה במצח לתינוקת בת 5 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

23/06/2023 | 07:50 | מאת: רעות

שלום, יש לי תינוקת בת חמישה חודשים, סמוך ללידה הופיעה לה סבוריאה במצח באיזור בלוטות החלב (קו צמיחת השיער) תחילה הייתה סבוריאה קטנה, שהלכה והתפשטה ותפסה חלק רחב יותר. בשימוש בבלנאום במי האמבטיה שלה ניכר שיפור משמעותי. אולי מספיק לא אשתמש בבלנאום יום אחד האודם והיובש יחזרו. בפניה לרופא משפחה ניתן לי מירשם למשחה אבל כיוון שמכילה סטרואידים נמנעתי מלשים. תור לרופא עור יש עוד כמה חודשים קדימה שמתי לב שבאיזור הסבוריאה השיער דליל ולא מתמלא כמו בשאר הראש. האם יש סיבה לדאגה? שמצריכה שימןש במשחות לתינוקת כל כך קטנה? או להמתין שזה יעבור מעצמו?

להמתין. סיבוריאה בתינוקות עוברת עד גיל שנה בערך

15/07/2023 | 18:42 | מאת: רעות

שלום פרופ׳ הסבוריאה התפשטה, התחיל גרד משמעותי…עד כדיי בכי של התינוקת וחוזר שקט המקום אדמומי ולא צומח שם שיער. בלנאום שהיה עוזר מאוד בהתחלה, הפסיק להשפיע. איך כדאי לטפל מפה?

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה